Építőanyag gyártók

Gyakori keresések

Semmelrock webáruház

 

Porotherm tégla webáruház

 

Rockwool kőzetgyapot webshop

 

Barabás térkő webshop

 

LB-Knauf, Cemix webshop

 

Weber-Terranova webshop

 

Murexin webshop

Bachl Extrapor EPS 80 grafitos hőszigetelő lemez

A BACHL Extrapor EPS 80 grafitadalékkal dúsított polisztirol termékek homlokzatok hőszigeteléséhez kínálnak kiváló megoldást. A hagyományos polisztirol (BACHL Nikecell EPS 80H) lappokkal szemben a grafitos tábláknak közel 20%-al kedvezőbb a hőszigetelő képességük, de minden egyéb tulajdonsága (szilárdság, nedvességfelvétel, alak- és mérettartósság, éghetőség) azonos a két anyagnak.

Bachl Extrapor  EPS 80 grafitos hőszigetelő lemez
Gyártó: Bachl Kft Árak utoljára frissítve: 2023-01-12 Szállítással kapcsolatos információk A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár. Bruttó eladási ár: 786 Ft (619 Ft + ÁFA)

Bachl Extrapor grafitos hőszigetelő lemez

A BACHL Extrapor EPS 80 grafitadalékkal dúsított polisztirol  termékek homlokzatok hőszigeteléséhez kínálnak kiváló megoldást.

A hagyományos polisztirol (BACHL Nikecell EPS 80H) lappokkal szemben a grafitos tábláknak közel 20%-al kedvezőbb a hőszigetelő képességük, de minden egyéb tulajdonsága (szilárdság,  nedvességfelvétel, alak- és mérettartósság, éghetőség) azonos a két anyagnak.

A megadott Bachl Extrapor grafitos hőszigetelő lemez ár 2cm ár.

A tábla mérete 1000 x 500 mm.

A kivitelezés menete szinte teljesen megegyezik a hagyományos, már jól megszokott polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszerekével:

  • 1. lépés (Felújítás esetén a felület tisztítása után) Fel kell ragasztani a BACHL Extrapor EPS 80 lapokat a falfelületre. A ragasztóanyag legalább a táblafelület 40%-t fedje le, javasolt a perem-pont módszer alkalmazása. A rögzítés történhet pusztán ragasztással, vagy ragasztás dübelezéssel kombinálva.
  • 2. lépés A lapokat szorosan egymás mellé kell illeszteni, ha 4mm-nél nagyobb rések alakulnak ki az élek között, azt monolit, tubusos PUR tömítőhabbal kell kitölteni.
  • 3. lépés A felületi egyenetlenségeket az EPS lapok csiszolásával kell kiegyenlíteni. A grafitos polisztirol lapok leginkább sötét színük miatt érzékenyebbek a hirtelen hőmérsékletváltozásra, pl. a magas nappali hőmérséklet, erős napsugárzás után az esti csapó eső jelentősen lehűti a felforrósodott felületet, ezért célszerű védeni az erős külső hatásoktól. Javasolt módszer az állványra helyezett védőháló, de a táblák utólagos világos színre való festése is hatékony megoldás. A világos alapozóréteg a lapokat a kivitelezés további időtartama alatt megvédi a magas hőmérséklettől.
  • 4. lépés A hatékony védelem miatt a falra felragasztott lapokat csak csiszolás után javasolt lefesteni. A táblák felületének előzetes lefestése nem ad biztos megoldást, hiszen csiszolással eltávolítanánk a védelmet adó festékréteget. A BACHL Kft. által gyártott BACHL Extrapor EPS 80 termékkel szigetelt felülethez - az akció keretein belül - ingyenesen biztosítjuk az alapozó festékréteget
  • Amennyiben kombinált rögzítésről beszélünk, a következő lépés a dübelek elhelyezése. A táblák megadott helyein és meghatározott számban előfúrás után kell beütni illetve becsavarni a rögzítő-elemeket.
  • A kivitelezés következő fázisa a felületre kerülő üvegháló beágyazása. A üvegháló teljes felületének be kell ágyazódnia a ragasztórétegbe.
  • Végül fel kell hordani a fedővakolatot.

Fonts! Minden esetben be kell tartani az egyes beépített rétegekre vonatkozó száradási időket, melyet a vakolat rendszergyártói határoznak meg.

* Min. 10 cm vastagságú grafitos homlokzati hőszigeteléshez.

Bachl Kft - További termékek a kategóriában

Bachl Nikecell EPS 80H homlokzati lemez

Bachl Nikecell EPS 80H homlokzati lemez

936 Ft helyett 627 Ft

A BACHL Nikecell (EPS) expandált polisztirol hőszigetelő hab. Alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol és pentán, valamint égéskésleltető adalék. Előhabosítás során a gőzzel hőkezelt gyöngyöcskék megpuhulnak, és a hőmérséklet növekedésének hatására a pentán gázzá alakulva "felfújja" azokat. A gyöngyszemcsén belül, apró cellák alakulnak ki.

Árajánlat kérése
Bachl Nikecell EPS 100 lépésálló hőszigetelő lemez

Bachl Nikecell EPS 100 lépésálló hőszigetelő lemez

1 095 Ft helyett 717 Ft

Lépésálló, terhelhető hőszigetelő lemez. Vízszigeteléssel védetten talajjal érintkező helyeken, födémekben, padlókban normál terhelhetőséggel, egyenes rétegrendű nem járható lapostetőkben történő alkalmazásra. Hővezetési tényező: 0,038 W/mK

Árajánlat kérése
Bachl Extrapor Sockel formahabosított grafitos hőszigetelő lap

Bachl Extrapor Sockel formahabosított grafitos hőszigetelő lap

1 905 Ft helyett 1 449 Ft

Speciális felületképzésének köszönhetően deformációmentes és kitűnő vakolattartást biztosít. A feltüntetett Bachl Extrapor Sockel formahabosított grafitos hőszigetelő lap ár a 2 cm vastagságra vonatkozik.

Árajánlat kérése