Építőanyag gyártók

Gyakori keresések

Semmelrock webáruház

 

Porotherm tégla webáruház

 

Rockwool kőzetgyapot webshop

 

Barabás térkő webshop

 

LB-Knauf, Cemix webshop

 

Weber-Terranova webshop

 

Murexin webshop

Bachl Extrapor EPS 80 grafitos hőszigetelő lemez

A BACHL Extrapor EPS 80 grafitadalékkal dúsított polisztirol termékek homlokzatok hőszigeteléséhez kínálnak kiváló megoldást. A hagyományos polisztirol (BACHL Nikecell EPS 80H) lappokkal szemben a grafitos tábláknak közel 20%-al kedvezőbb a hőszigetelő képességük, de minden egyéb tulajdonsága (szilárdság, nedvességfelvétel, alak- és mérettartósság, éghetőség) azonos a két anyagnak.

Bachl Extrapor EPS 80 grafitos hőszigetelő lemez
Gyártó: Bachl Kft Árak utoljára frissítve: 2024-03-11 Szállítással kapcsolatos információk Kérje árajánlatunkat!

Bachl Extrapor grafitos hőszigetelő lemez

A BACHL Extrapor EPS 80 grafitadalékkal dúsított polisztirol  termékek homlokzatok hőszigeteléséhez kínálnak kiváló megoldást.

A hagyományos polisztirol (BACHL Nikecell EPS 80H) lappokkal szemben a grafitos tábláknak közel 20%-al kedvezőbb a hőszigetelő képességük, de minden egyéb tulajdonsága (szilárdság,  nedvességfelvétel, alak- és mérettartósság, éghetőség) azonos a két anyagnak.

A megadott Bachl Extrapor grafitos hőszigetelő lemez ár 2cm vastag anyagra vonatkozik.

A tábla mérete 1000 x 500 mm.

A kivitelezés menete szinte teljesen megegyezik a hagyományos, már jól megszokott polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszerekével:

  • 1. lépés (Felújítás esetén a felület tisztítása után) Fel kell ragasztani a BACHL Extrapor EPS 80 lapokat a falfelületre. A ragasztóanyag legalább a táblafelület 40%-t fedje le, javasolt a perem-pont módszer alkalmazása. A rögzítés történhet pusztán ragasztással, vagy ragasztás dübelezéssel kombinálva.
  • 2. lépés A lapokat szorosan egymás mellé kell illeszteni, ha 4mm-nél nagyobb rések alakulnak ki az élek között, azt monolit, tubusos PUR tömítőhabbal kell kitölteni.
  • 3. lépés A felületi egyenetlenségeket az EPS lapok csiszolásával kell kiegyenlíteni. A grafitos polisztirol lapok leginkább sötét színük miatt érzékenyebbek a hirtelen hőmérsékletváltozásra, pl. a magas nappali hőmérséklet, erős napsugárzás után az esti csapó eső jelentősen lehűti a felforrósodott felületet, ezért célszerű védeni az erős külső hatásoktól. Javasolt módszer az állványra helyezett védőháló, de a táblák utólagos világos színre való festése is hatékony megoldás. A világos alapozóréteg a lapokat a kivitelezés további időtartama alatt megvédi a magas hőmérséklettől.
  • 4. lépés A hatékony védelem miatt a falra felragasztott lapokat csak csiszolás után javasolt lefesteni. A táblák felületének előzetes lefestése nem ad biztos megoldást, hiszen csiszolással eltávolítanánk a védelmet adó festékréteget. A BACHL Kft. által gyártott BACHL Extrapor EPS 80 termékkel szigetelt felülethez - az akció keretein belül - ingyenesen biztosítjuk az alapozó festékréteget
  • Amennyiben kombinált rögzítésről beszélünk, a következő lépés a dübelek elhelyezése. A táblák megadott helyein és meghatározott számban előfúrás után kell beütni illetve becsavarni a rögzítő-elemeket.
  • A kivitelezés következő fázisa a felületre kerülő üvegháló beágyazása. A üvegháló teljes felületének be kell ágyazódnia a ragasztórétegbe.
  • Végül fel kell hordani a fedővakolatot.

Fonts! Minden esetben be kell tartani az egyes beépített rétegekre vonatkozó száradási időket, melyet a vakolat rendszergyártói határoznak meg.

* Min. 10 cm vastagságú grafitos homlokzati hőszigeteléshez.

Bachl Kft - További termékek a kategóriában

Bachl Nikecell EPS 100 lépésálló hőszigetelő lemez

Bachl Nikecell EPS 100 lépésálló hőszigetelő lemez

Lépésálló, terhelhető hőszigetelő lemez. Vízszigeteléssel védetten talajjal érintkező helyeken, födémekben, padlókban normál terhelhetőséggel, egyenes rétegrendű nem járható lapostetőkben történő alkalmazásra. Hővezetési tényező: 0,038 W/mK

Árajánlat kérése
Bachl Extrapor Sockel formahabosított grafitos hőszigetelő lap

Bachl Extrapor Sockel formahabosított grafitos hőszigetelő lap

Speciális felületképzésének köszönhetően deformációmentes és kitűnő vakolattartást biztosít. A feltüntetett Bachl Extrapor Sockel formahabosított grafitos hőszigetelő ár a 2 cm vastag anyagra vonatkozik.

Árajánlat kérése
Bachl Nikecell EPS 80H homlokzati lemez

Bachl Nikecell EPS 80H homlokzati lemez

A BACHL Nikecell (EPS) expandált polisztirol hőszigetelő hab. Alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol és pentán, valamint égéskésleltető adalék. Előhabosítás során a gőzzel hőkezelt gyöngyöcskék megpuhulnak, és a hőmérséklet növekedésének hatására a pentán gázzá alakulva "felfújja" azokat. A gyöngyszemcsén belül, apró cellák alakulnak ki.

Árajánlat kérése