Építőanyag gyártók

Gyakori keresések

Semmelrock webáruház

 

Porotherm tégla webáruház

 

Rockwool kőzetgyapot webshop

 

Barabás térkő webshop

 

LB-Knauf, Cemix webshop

 

Weber-Terranova webshop

 

Murexin webshop

Közel 30 százalékos építőipari szárnyalás Magyarországon

2014-07-24 - Májusban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 28,7%-kal volt magasabb az egy évvel korábbinál - tette közzé ma a KSH. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 17,0, az egyéb építményeké 40,4%-kal. Amennyiben a havi adatot nézzük, akkor szezonálisan és munkanappal kiigazítva a termelés volumene 2,2%-kal magasabb volt az áprilisinál. A kiugró májusi termelési adatok alapján az év első öt hónapjában a termelés 27,8%-kal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

EU-s hátterű építési beruházások húznak, de nagyon

Májusban mindkét építményfőcsoport termelése meghaladta az egy évvel korábbit: az épületeképítése 17,0, az egyéb építményeké 40,4%-kal. Az egyéb építmények jelentős növekedése a korábbi hónapokhoz hasonlóan az ország több területén folyó vasút-felújítási és útépítési munkák, valamint közműfejlesztések eredménye.
 

 

A szezonálisan kiigazított indexek alapján az épületek építése 7,0, az egyéb építményeké 2,1%-kal magasabb volt az egy hónappal korábbihoz viszonyítva. 

Közel 30 százalékos építőipari szárnyalás Magyarországon

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése - az épületépítési projekt szervezése és az épületek szerkezetépítése - májusban 15,3%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál. Az egyéb építmények ágazat termelése 39,8%-kal emelkedett. Az építőipari termelés több mint kétötödét adó speciális szaképítés ágazat termelése 27,1%-kal nőtt 2013 májusához képest. 

Közel 30 százalékos építőipari szárnyalás Magyarországon

Az épületek építésének kezd lecsengeni a "láz"

A 2014. májusban kötött új szerződések volumene 1,1%-kal kisebb volt az előző év azonos időszakinál. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződések volumene 20,9%-kal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az egyéb építmények építésére vonatkozó új szerződések volumene 13,2%-kal haladta meg az előző évit. A májusi bővülést útépítésekre, és -felújításokra, villamosvonal-építésre, továbbá közműépítésekre kötött nagy értékű szerződések eredményezték.

Az építőipari vállalkozások 2014. május végi szerződésállományának volumene 60,5%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 0,4%-kal kisebb, az egyéb építményeké 83,6%-kal magasabb volt, mint 2013 május végén. 

Közel 30 százalékos építőipari szárnyalás Magyarországon

Forrás: www.portfolio.hu