2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Építőanyag gyártók

Gyakori keresések

Leier Kaiserstein rézsűkő Rezsuko barabás térkő Semmelrock Asti Colori blokklépcső rézsű Creaton balance Háló Semmelrock Bradstone Mountain Block kerítésrendszer Barabás Villány Kombi térkő Tondach Kékes ívesvágású tetőcserép Leier Leiertherm 38 N+F tégla Semmelrock Perla Kombi térkő Baumit Nanopor Top öntisztuló vékonyvakolat Leier Leiertherm 45 N+F tégla SEMMELROCK ASTI COLORI Nativa Semmelrock Sven paliszád Tondach Inspira tetőcserép Semmelrock Flori támfalelem Asti il lungo hullam terko Steinfix térburkolat rögzítő Térkő kagyló Frühwald Toscana térkő Leier Verde gyeprács Barabás gyephézagos térkő Bakonytherm 10/50 N+F válaszfaltégla Barabás Badacsony térkő Kerítéskő

Közel 30 százalékos építőipari szárnyalás Magyarországon

Májusban az építőipar termelése kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 28,7%-kal volt magasabb az egy évvel korábbinál - tette közzé ma a KSH. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 17,0, az egyéb építményeké 40,4%-kal. Amennyiben a havi adatot nézzük, akkor szezonálisan és munkanappal kiigazítva a termelés volumene 2,2%-kal magasabb volt az áprilisinál. A kiugró májusi termelési adatok alapján az év első öt hónapjában a termelés 27,8%-kal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

EU-s hátterű építési beruházások húznak, de nagyon

Májusban mindkét építményfőcsoport termelése meghaladta az egy évvel korábbit: az épületeképítése 17,0, az egyéb építményeké 40,4%-kal. Az egyéb építmények jelentős növekedése a korábbi hónapokhoz hasonlóan az ország több területén folyó vasút-felújítási és útépítési munkák, valamint közműfejlesztések eredménye.
 

 

A szezonálisan kiigazított indexek alapján az épületek építése 7,0, az egyéb építményeké 2,1%-kal magasabb volt az egy hónappal korábbihoz viszonyítva. 

Közel 30 százalékos építőipari szárnyalás Magyarországon

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése - az épületépítési projekt szervezése és az épületek szerkezetépítése - májusban 15,3%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál. Az egyéb építmények ágazat termelése 39,8%-kal emelkedett. Az építőipari termelés több mint kétötödét adó speciális szaképítés ágazat termelése 27,1%-kal nőtt 2013 májusához képest. 

Közel 30 százalékos építőipari szárnyalás Magyarországon

Az épületek építésének kezd lecsengeni a "láz"

A 2014. májusban kötött új szerződések volumene 1,1%-kal kisebb volt az előző év azonos időszakinál. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződések volumene 20,9%-kal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az egyéb építmények építésére vonatkozó új szerződések volumene 13,2%-kal haladta meg az előző évit. A májusi bővülést útépítésekre, és -felújításokra, villamosvonal-építésre, továbbá közműépítésekre kötött nagy értékű szerződések eredményezték.

Az építőipari vállalkozások 2014. május végi szerződésállományának volumene 60,5%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 0,4%-kal kisebb, az egyéb építményeké 83,6%-kal magasabb volt, mint 2013 május végén. 

Közel 30 százalékos építőipari szárnyalás Magyarországon

Forrás: www.portfolio.hu