Építőanyag gyártók

Gyakori keresések

Semmelrock webáruház

 

Porotherm tégla webáruház

 

Rockwool kőzetgyapot webshop

 

Barabás térkő webshop

 

LB-Knauf, Cemix webshop

 

Weber-Terranova webshop

 

Murexin webshop

Ceresit CT 75 Self Clean szilikon dörzsölt hatású vakolat

2024-06-21 - A termék homlokzatokon történő alkalmazását lehetőség szerint kis felületekre kell korlátozni, pl. dekoratív célokra. A CT75 vakolat védett a biológiai szennyeződések, pl. gombásodás, penészesedés és algásodás ellen (BioProtect Formula).

Jellemzői:

  • kiváló öntisztító hatás
  • rendkívül ellenálló a szennyeződésekkel szemben
  • hidrofób nagyon alacsony vízfelvétel és magas páraáteresztő képesség
  • tartós nagy rugalmasság és ütésállóság
  • rendkívül ellenálló az időjárási körülményekkel szemben
  • nagy színstabilitás
  • BioProtect formula - ellenáll a gombásodásnak, algásodásnak és a penészesedésnek
  • szemcseméret: 2mm
  • színválaszték a teljes Ceresit Colours of Nature® színpaletta alapján

Alkalmazási terület:

A Ceresit CT 75 vékony vakolat alkalmas beton, hagyományos vakolat, gipsz, faforgácslap, gipszkarton felületeken történő alkalmazásra.

Továbbá javasoljuk a CT 75 vakolat alkalmazását homlokzati vakolatként a Ceresit ETICS (külső hőszigetelő kompozit rendszerek) keretében, EPSlapok (expandált polisztirol lapok) és ásványgyapot alkalmazása esetén befejező rétegként.

A CT 75 vakolat alkalmazása ajánlott olyan homlokzati felületeken történő alkalmazásra, ahol fontos a nagy páraáteresztő képesség, az alacsony vízfelvétel és a magas szennyeződésállóság (Double Dry technológia). A CT75 széles színválasztékkal rendelkezik, de az intenzív sötét színek esetében a termék homlokzatokon történő alkalmazását lehetőség szerint kis felületekre kell korlátozni, pl. dekoratív célokra. A CT75 vakolat védett a biológiai szennyeződések, pl. gombásodás, penészesedés és algásodás ellen (BioProtect Formula).

Alkalmazás:

A termék használatra kész. A kanna teljes tartalmát gondosan fel kell keverni. A CT 74 vakolatot egyenletesen kell felhordani az alapfelületre, a szemcsetartalom méretének megfelelő vastagságban rozsdamentes acél simítóval. Ezután, körkörös mozdulatokkal, a felületre nyomva, a műanyag simítót kell elérni az egyenletes felületi struktúrát.

Függően a kívánt megjelenéstől, körkörös, vízszintes és függőleges mozdulatokat is alkalmazhatunk. Ügyeljünk arra, hogy a vakolatra ne fröccsenjen víz! Egybefüggő felületeket szünet beiktatása nélkül kell kivitelezni, fenntartva az anyag egyenletes konzisztenciáját. Csak az ugyanabból a gyártási szériából származó anyag használható fel, melynek száma minden csomagoláson megtalálható. A termék alkalmas szórással történő felhordásra is. Ajánlott berendezés típusok: például Wagner PC 15.

Fontos tudnivalók:

A munkát száraz körülmények között kell elvégezni, a levegő és az alapfelület +5 °C-tól +25 °C-ig terjedő hőmérséklete mellett, a páratartalom < 80%. A terméket ne keverje össze egyéb vakolatokkal, pigmentekkel, gyantákkal és kötőanyagokkal. Kerüljük el a vakolat túl gyors kiszáradását. A teljes kiszáradásig a vakolatot védjük az esővel szemben.

A kivitelezés tervezésekor feltétlenül vegye figyelembe, hogy a levegő magas páratartalma (pl. esős évszakban), és/vagy az alacsony hőmérséklet, lelassítja a kötést. Ha a vakolatot a csapadékkal szembeni ellenállás kialakulását megelőzően nedvesség éri (akár lecsapódó pára, vagy köd formájában), véglegesen károsodik. Ennek megelőzése érdekében ajánlatos az állványzaton védőfólia, védőháló alkalmazása.

Ne használjunk rozsdásodó kannákat és szerszámokat. A szerszámokat és a friss szennyeződéseket vízzel kell lemosni, a vakolat megszáradt maradványai viszont csak mechanikusan távolíthatók el. Ha az anyag a szemünkbe kerül, azt bőséges vízzel ki kell öblíteni, és kikérni egy orvos tanácsait. A termékről közelebbi információkat a műszaki adatlap tartalmaz.