Építőanyag gyártók

Gyakori keresések

Semmelrock webáruház

 

Porotherm tégla webáruház

 

Rockwool kőzetgyapot webshop

 

Barabás térkő webshop

 

LB-Knauf, Cemix webshop

 

Weber-Terranova webshop

 

Murexin webshop

2014-ben is támogatja a TONDACH a Várépítő pályázatot

2014-01-28 - 18-ra nőtt a felajánlók száma, bővült a pályázható építőanyagok köre. Állagmegóvási és energia megtakarítási céllal érkezik a legtöbb pályázat. Beadási határidő: 2014. február 28. 255 pályázó, 48 nyertes és nettó 28 millió forintnyi kiosztott építőanyag. Ez az újjáélesztett Várépítő pályázat első két évének mérlege. A harmadik alkalommal nettó 13 milliónyi értékben pályázható termékek köre világítástechnikai eszközökkel, beltéri festékekkel és nyílászárókkal, valamint szolgáltatásokkal bővült. Az idei pályázatra 2014. február 28-ig lehet nevezni.

Az elmúlt években az állagmegóvást szolgáló felújítások mellett az energetikai korszerűsítést célzó beruházások voltak a legnépszerűbbek a pályázó gyermekintézmények és műemlékek kezelőinek körében.
Ha a felajánlott termékek értéke nem is, de azon cégek száma ismét nőtt, akik a nehéz gazdasági körülmények között is úgy gondolták, fontos számukra, amit a Várépítő pályázat képvisel és ennek támogatásukkal is nyomatékot tudtak adni. A TONDACH a kezdetektől a Várépítő pályázat mellett állt, ezáltal kerámia tetőcserépre mindig is pályázhattak az intézmények.
A felajánló cégek bővülése miatt mára régen hiányolt, új termékkategóriákkal is bővült a felajánlott építőanyagok palettája. A kerámia tetőcserepek és tetőfóliák, a színes vakolatok, a hőszigetelő rendszerek, a meleg- és hidegburkolati ragasztók és a játszótéri felszerelések mellett újdonságként beltéri falfestékek, fűtési rendszerek, nyílászárók, világítástechnikai berendezések és ereszcsatorna rendszerek, valamint hőszigetelő lapok szereléséhez szükséges rögzítő-elemek is a pályázható termékek körébe kerültek. Sőt olyan szolgáltatások is színesítik a kínálatot, mint pl. energetikai vagy statikai felmérés, amely egy-egy felújítási munka előkészítése során nélkülözhetetlen.
A ProIDEA/E-build és a Magyar Építéstechnika 2014-ben egy nyertes intézményt ismét hozzásegít a gyors megvalósuláshoz: a pályázat médiatámogató konzorciuma 500 000 forintnyi, a munkadíjra felhasználható készpénzes támogatásával egyedülálló a felajánlók között. Utóbbi nem pályázható, de elnyerhető tétel.
A pályázók egyik jelentős körének, az oktatási intézményeknek fenntartásában idén beállt változás, és az új rendszer körül tavasszal tapasztalt bizonytalanságok miatt került sor csak most a Várépítő pályázat kiírására, de van elég idő a beadásig. A 2014. február 28-i benyújtási határidő után szokás szerint 2014. év nyarára már hozzá is lehet jutni a neves zsűri által megítélt építőanyagokhoz.
Két kategóriában lehet indulni a Várépítőn. Gyermekintézmények felújítására Magyarországon működő oktatási, egészségügyi, kulturális és egyéb olyan intézmény, alapítvány, szervezet vagy önkormányzat nyújthat be pályázatot, akinek tevékenysége szoros kapcsolatban áll a gyermekek nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával, rehabilitációjával, stb. Műemléképületek felújítására pedig azon szervezetek, alapítványok, önkormányzatok pályázhatnak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan műemlék épület(ek) vannak, amelyek országos védettséget élveznek, s amelyeken 2014-ben felújítási munkálatokat kívánnak elvégezni.


A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának tagjai több mint egy évtizede:

•    Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
•    Nagy-Kálózy Eszter, színművész;
•    Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
•    Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. Értékesítési csoport vezetője,
•    Winkler Gábor, Pápa város főépítésze, egyetemi tanár, az MTA doktora;
•    Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára;

Növekvő szakmai támogatottság
A Várépítő pályázat védnökei, akik egyben azt vállalták, hogy segítenek a pályázat minél szélesebb körű ismertté tételében: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága, a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ, az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Országos Szövetsége (ÉMSZ), az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. (ÉMI), a Magyar Téglás Szövetség (Matész), a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), valamint a kommunikációban segíti a munkát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.
Emellett természetesen számos médiaorgánum ajánlotta fel felületeit, amelyek segítségével remélhetőleg sokan értesülnek a lehetőségről.
A Várépítő pályázat magán pályázat, amely kapcsán végzett munkát a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) 2012-ben a Podmaniczky-díjjal is elismerte. A díjat évente az épített és természeti környezet megóvásáért végzett munkájukért magánszemélyek és közösségek vehetik át.

További információ: www.varepitopalyazat.hu