2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Építőanyag gyártók

Gyakori keresések

B30 tégla Porotherm 38 Klíma tégla Porotherm 30 N+F tégla B30 Semmelrock Bradstone Old Town lépcsőelem Picola Semmelrock Stella Kombi térkő steinfix Semmelrock Castello Antico térkő kombi Leier Kaiserstein rézsűkő Rezsuko Bradstone Kerti csap barabás térkő Semmelrock Asti Colori blokklépcső rézsű Creaton balance Háló Semmelrock Bradstone Mountain Block kerítésrendszer Barabás Villány Kombi térkő Tondach Kékes ívesvágású tetőcserép Leier Leiertherm 38 N+F tégla Semmelrock Perla Kombi térkő Baumit Nanopor Top öntisztuló vékonyvakolat Leier Leiertherm 45 N+F tégla SEMMELROCK ASTI COLORI Nativa Semmelrock Sven paliszád Ytong akció Tondach Inspira tetőcserép Semmelrock Flori támfalelem

2014-ben is támogatja a TONDACH a Várépítő pályázatot

18-ra nőtt a felajánlók száma, bővült a pályázható építőanyagok köre. Állagmegóvási és energia megtakarítási céllal érkezik a legtöbb pályázat. Beadási határidő: 2014. február 28. 255 pályázó, 48 nyertes és nettó 28 millió forintnyi kiosztott építőanyag. Ez az újjáélesztett Várépítő pályázat első két évének mérlege. A harmadik alkalommal nettó 13 milliónyi értékben pályázható termékek köre világítástechnikai eszközökkel, beltéri festékekkel és nyílászárókkal, valamint szolgáltatásokkal bővült. Az idei pályázatra 2014. február 28-ig lehet nevezni.

Az elmúlt években az állagmegóvást szolgáló felújítások mellett az energetikai korszerűsítést célzó beruházások voltak a legnépszerűbbek a pályázó gyermekintézmények és műemlékek kezelőinek körében.
Ha a felajánlott termékek értéke nem is, de azon cégek száma ismét nőtt, akik a nehéz gazdasági körülmények között is úgy gondolták, fontos számukra, amit a Várépítő pályázat képvisel és ennek támogatásukkal is nyomatékot tudtak adni. A TONDACH a kezdetektől a Várépítő pályázat mellett állt, ezáltal kerámia tetőcserépre mindig is pályázhattak az intézmények.
A felajánló cégek bővülése miatt mára régen hiányolt, új termékkategóriákkal is bővült a felajánlott építőanyagok palettája. A kerámia tetőcserepek és tetőfóliák, a színes vakolatok, a hőszigetelő rendszerek, a meleg- és hidegburkolati ragasztók és a játszótéri felszerelések mellett újdonságként beltéri falfestékek, fűtési rendszerek, nyílászárók, világítástechnikai berendezések és ereszcsatorna rendszerek, valamint hőszigetelő lapok szereléséhez szükséges rögzítő-elemek is a pályázható termékek körébe kerültek. Sőt olyan szolgáltatások is színesítik a kínálatot, mint pl. energetikai vagy statikai felmérés, amely egy-egy felújítási munka előkészítése során nélkülözhetetlen.
A ProIDEA/E-build és a Magyar Építéstechnika 2014-ben egy nyertes intézményt ismét hozzásegít a gyors megvalósuláshoz: a pályázat médiatámogató konzorciuma 500 000 forintnyi, a munkadíjra felhasználható készpénzes támogatásával egyedülálló a felajánlók között. Utóbbi nem pályázható, de elnyerhető tétel.
A pályázók egyik jelentős körének, az oktatási intézményeknek fenntartásában idén beállt változás, és az új rendszer körül tavasszal tapasztalt bizonytalanságok miatt került sor csak most a Várépítő pályázat kiírására, de van elég idő a beadásig. A 2014. február 28-i benyújtási határidő után szokás szerint 2014. év nyarára már hozzá is lehet jutni a neves zsűri által megítélt építőanyagokhoz.
Két kategóriában lehet indulni a Várépítőn. Gyermekintézmények felújítására Magyarországon működő oktatási, egészségügyi, kulturális és egyéb olyan intézmény, alapítvány, szervezet vagy önkormányzat nyújthat be pályázatot, akinek tevékenysége szoros kapcsolatban áll a gyermekek nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával, rehabilitációjával, stb. Műemléképületek felújítására pedig azon szervezetek, alapítványok, önkormányzatok pályázhatnak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan műemlék épület(ek) vannak, amelyek országos védettséget élveznek, s amelyeken 2014-ben felújítási munkálatokat kívánnak elvégezni.


A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának tagjai több mint egy évtizede:

•    Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
•    Nagy-Kálózy Eszter, színművész;
•    Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
•    Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. Értékesítési csoport vezetője,
•    Winkler Gábor, Pápa város főépítésze, egyetemi tanár, az MTA doktora;
•    Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára;

Növekvő szakmai támogatottság
A Várépítő pályázat védnökei, akik egyben azt vállalták, hogy segítenek a pályázat minél szélesebb körű ismertté tételében: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága, a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ, az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Országos Szövetsége (ÉMSZ), az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. (ÉMI), a Magyar Téglás Szövetség (Matész), a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), valamint a kommunikációban segíti a munkát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.
Emellett természetesen számos médiaorgánum ajánlotta fel felületeit, amelyek segítségével remélhetőleg sokan értesülnek a lehetőségről.
A Várépítő pályázat magán pályázat, amely kapcsán végzett munkát a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) 2012-ben a Podmaniczky-díjjal is elismerte. A díjat évente az épített és természeti környezet megóvásáért végzett munkájukért magánszemélyek és közösségek vehetik át.

További információ: www.varepitopalyazat.hu