Építőanyag gyártók

Gyakori keresések

Semmelrock webáruház

 

Porotherm tégla webáruház

 

Rockwool kőzetgyapot webshop

 

Barabás térkő webshop

 

LB-Knauf, Cemix webshop

 

Weber-Terranova webshop

 

Murexin webshop

2014. évi Construma díjas termékek a figyelem központjában

2014-04-28 - A díjakat 2014. április 2-i ünnepélyes megnyitón adtak át a sikeres pályázóknak. A díjnyertes cégek termékei az újszerű építési trendet képviselik designban, funkcióban, praktikumban egyaránt, melyek a következők:

1. Wolf System Építőipari Kft. (WOLF HAUS EASI-JOIST szeglemez kötésű fémbordás KVH tartógerenda),

2. Rockwool Hungary Kft. (Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer),

3. Oventrop GmbH & Co. KG (PINOX termosztatikus szelep-fej),

4. ÖkoTech Kft. (AB CLEAR biológiai szennyvíztisztító berendezés).

 

 

Termékismertetők:

1.WOLF HAUS EASI-JOIST szeglemez kötésű fémbordás KVH tartógerenda

A WOLF HAUS Easi-Joist ® gerenda rendszer, világos előnyöket kínál az egyszerű fűrészáru, vagy egyéb szerkezeti gerendákkal szemben.
Óriási előnye a kis szerkezeti súly mellett, hogy a rácsszerkezetnek köszönhetően a gépészeti elemek elhelyezése, mint víz, szennyvíz, szellőzés, vagy villanyszerelés tekintetében nagyon egyszerűen és bármely irányban megtörténhet, amellyel tetemes időt és költséget lehet megtakarítani.
Easi-Joist ® gerenda hossza az egyedi igények figyelembevételével, tetszőleges méretben gyártható, akár 8 méter szabad fesztávig, kötöttségek nélkül.

Előnyei:

a.)NYITOTT DESIGN
Ez a nyitott szerkezet teszi lehetővé a gyakorlatban az igazán egyszerű szerelési munkálatok elvégzését, beleértve a szennyvízcsövek, elektromos kábelek, fűtés csövek és egyéb gépészeti elemek elvezetését. Nem kell a helyszínen lyukakat fúrni a gépészeti elemeknek, ezzel a helytelen kivitelezésből adódó károk megszűnnek! A gépészeti munkadíjak a rövid kivitelezési idő miatt jelentősen csökkennek!

b.)KIS ÖNSÚLY
A keskenyebb faanyag kombinálása a könnyű fém rácsozattal egy igazán kis súllyal rendelkező készterméket eredményez, amely könnyebb, mint ha egy egyező paraméterekkel rendelkező fa gerendát építenénk be!

c.)MOZGATÁS ÉS BEÉPÍTÉS
A nagy felfekvő felület lehetővé teszi a gyors gerenda kiosztást és fokozza a stabilitást.
Mivel a gerenda alsó és felső öve fából készül, így az abba történő csavarozás igazán egyszerű!
A mozgatáshoz nem feltétlenül szükséges daru, akár kézzel is beemelhető!

d.)HOSSZÚTÁVÚ STABILITÁS
Az Easi-Joist ® gerendázattal épített szerkezet kevésbé hajlamos a zsugorodásra, így az ebből épített födém, csendesebb és tartósabb!

e.)KEVESEBB HANG ÉS REZGÉS ÁTADÁS
A fém rácsozatú födémrendszer, mint másodlagos merev támasz, kevesebb rezgést és hangot ad át, ezzel is emelve az épület komfortját és nyugalmát.

 

2.Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer

A ROCKWOOL eddig a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert. A díjazott ECOROCK FF homlokzati hőszigetelő rendszer minden összetevőjében a megszokott, magas minőséget képviseli. Az ECOROCK FF homlokzati rendszer használatával a fűtésszámlák érezhetően csökkennek, de ezen túlmenően kiváló tűzvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolat-színek széles választékát is biztosítják – bármilyen homlokzatról is legyen szó.

A ROCKWOOL ECOROCK FF rendszerrel könnyen megoldható a homlokzatok hőszigetelése, akár új építésű épületek, akár régebbi épületek felújítása esetén. Az ECOROCK FF hőszigetelő rendszer alapját a kőzetgyapot lemezek - FRONTROCK MAX E vagy FRONTROCK hőszigetelő termékek – jelentik, melyeket a kínálatban megtalálható további rendszerelemek egészítenek ki. A kínált szilikon és szilikát vakolatok széles palettája (közel 200 szín) pedig a legmagasabb igényeket is kielégíti.

 

3.PINOX termosztatikus szelep-fej

Az Oventrop GmbH & Co. KG (Olsberg) által, Németországban gyártott termék már többszörös design díjas exkluzív termék. Tervezője: Prof. Ulrich Hirsch D&I.

A már elnyert díjak:
Innovationspreis AIT 2013 Elnyert
Design Plus ISH Elnyert
CONIC Award 2013 Elnyert
German Design Award 2014 Special Mention Elnyert
iF Product Design 2014 Elnyert

A „pinox" fűtőtestek szabályozására szolgáló, segédenergia nélkül működő termosztát, amely a jelenlegi formatervezési irányzatoknak minden tekintetben megfelel.
A gyártásnál felhasznált poliamid és ABS műanyagok biztosítják az újrahasznosíthatóságot.
A termék tervezése során a kiváló műszaki jellemzők mellett, (folyadéktöltet, fagyvédelmi funkció) a megjelenés és a takarékos anyagfelhasználás jelentették a fő szempontokat.
A „pinox" termosztátot a hosszú élettartam, az egyszerű fel-, és leszerelhetőség, a jól tisztíthatóság, a könnyű kezelhetőség valamint a karbantartás-mentesség jellemzi.
A termék az Oventrop exkluzív kivitelű termosztatikus radiátorszelepein kívül más gyártók hasonló termékeivel is kompatibilis.
A funkcionalitásnak és a tökéletes formának köszönhetően a „pinox" jól mutat a fűtőtesten. A karos fogantyú ujjhegy-érintéssel teszi könnyűvé és precízzé a hőmérséklet beállítását. A ter-mosztát kiválóan kezelhető és a beállított érték jól leolvasható.
A „pinox" termosztát az Oventrop „E" sorozatú fűtőtestszelepeivel vagy a „Multiblock T/TF" csatlakozószerelvényével együtt alkalmazva esztétikailag különösen jól illeszkedik a modern kialakítású lakások formavilágához.

 

4.AB CLEAR biológiai szennyvíztisztító berendezés

Az ÖkoTech-Home Kft. által gyártott és forgalmazott A.B.Clear biológiai szennyvíztisztító-rendszerek mesterséges levegőztetéssel működnek, ami az öko-építészet nélkülözhetetlen berendezésévé válhat. A tartályban élő baktériumkultúra a berendezés kialakításának köszönhetően a lehető leghatékonyabban tisztítja meg a kommunális szennyvizet. A folyamat során tisztított víz és stabilizált iszap keletkezik.
A közelmúltban történt fejlesztésnek köszönhetően a keletkező iszap folyamatosan elkülönítésre kerül, és víztelenített formában az „iszapzsák"-ban tárolódik. Így sokkal könnyebben kezelhető, komposztálható, mint más hasonló berendezések esetén. A berendezésben maradó iszap közel állandó szintje miatt a szennyvíztisztító működése még stabilabb! A szippantás pedig feleslegessé válik!
Az A.B.Clear szennyvíztisztítók áramfogyasztása alacsony. A rendszeres iszapkiemelés nem igényel elektromos szivattyút, ez is a baktériumok részére oldott oxigént biztosító membrános levegőztető készülékkel valósul meg. A berendezések jól tűrik a jelentős terhelés-ingadozásokat is.
Az A.B.Clear biológiai szennyvíztisztító berendezések magyar fejlesztésű technológia alapján hazánkban készülnek, telepítésüket országszerte vállalják. Rendelkeznek CE-minősítéssel.

Magyarország legtöbb településén engedélyezik az egyedi szennyvíztisztító-rendszerek létesítését, az A.B.Clear típusú berendezéseket akár természetvédelmi területen is.

A hír forrása: Építinfó