2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Építőanyag gyártók

Gyakori keresések

il lungo Térkő kagyló Leier Verde gyeprács Barabás gyephézagos térkő Bakonytherm 10/50 N+F válaszfaltégla Barabás Badacsony térkő Kerítéskő Viacolor beton twist Barabás Antikolt blokkelem Barabás Öko Uni térkő Leier beton zsalukő ZS 30 Bakonytherm Klasszik BTK16 kémény Porotherm 44 Klíma tégla Porotherm 10 N+F tégla Leier térkő Viakolor 30 nf Multipor 100 ásványi hőszigetelő lap Őszilomb gipszkarton Őszilomb térkő terrán porotherm 30 Gyepracskő Ytong Pve 100 NF válaszfalelem Austrotherm Grafit 80 homlokzati hőszigetelő lemez Zsaluko Bakonyterm

2014. évi Construma díjas termékek a figyelem központjában

A díjakat 2014. április 2-i ünnepélyes megnyitón adtak át a sikeres pályázóknak. A díjnyertes cégek termékei az újszerű építési trendet képviselik designban, funkcióban, praktikumban egyaránt, melyek a következők:

1. Wolf System Építőipari Kft. (WOLF HAUS EASI-JOIST szeglemez kötésű fémbordás KVH tartógerenda),

2. Rockwool Hungary Kft. (Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer),

3. Oventrop GmbH & Co. KG (PINOX termosztatikus szelep-fej),

4. ÖkoTech Kft. (AB CLEAR biológiai szennyvíztisztító berendezés).

 

 

Termékismertetők:

1.WOLF HAUS EASI-JOIST szeglemez kötésű fémbordás KVH tartógerenda

A WOLF HAUS Easi-Joist ® gerenda rendszer, világos előnyöket kínál az egyszerű fűrészáru, vagy egyéb szerkezeti gerendákkal szemben.
Óriási előnye a kis szerkezeti súly mellett, hogy a rácsszerkezetnek köszönhetően a gépészeti elemek elhelyezése, mint víz, szennyvíz, szellőzés, vagy villanyszerelés tekintetében nagyon egyszerűen és bármely irányban megtörténhet, amellyel tetemes időt és költséget lehet megtakarítani.
Easi-Joist ® gerenda hossza az egyedi igények figyelembevételével, tetszőleges méretben gyártható, akár 8 méter szabad fesztávig, kötöttségek nélkül.

Előnyei:

a.)NYITOTT DESIGN
Ez a nyitott szerkezet teszi lehetővé a gyakorlatban az igazán egyszerű szerelési munkálatok elvégzését, beleértve a szennyvízcsövek, elektromos kábelek, fűtés csövek és egyéb gépészeti elemek elvezetését. Nem kell a helyszínen lyukakat fúrni a gépészeti elemeknek, ezzel a helytelen kivitelezésből adódó károk megszűnnek! A gépészeti munkadíjak a rövid kivitelezési idő miatt jelentősen csökkennek!

b.)KIS ÖNSÚLY
A keskenyebb faanyag kombinálása a könnyű fém rácsozattal egy igazán kis súllyal rendelkező készterméket eredményez, amely könnyebb, mint ha egy egyező paraméterekkel rendelkező fa gerendát építenénk be!

c.)MOZGATÁS ÉS BEÉPÍTÉS
A nagy felfekvő felület lehetővé teszi a gyors gerenda kiosztást és fokozza a stabilitást.
Mivel a gerenda alsó és felső öve fából készül, így az abba történő csavarozás igazán egyszerű!
A mozgatáshoz nem feltétlenül szükséges daru, akár kézzel is beemelhető!

d.)HOSSZÚTÁVÚ STABILITÁS
Az Easi-Joist ® gerendázattal épített szerkezet kevésbé hajlamos a zsugorodásra, így az ebből épített födém, csendesebb és tartósabb!

e.)KEVESEBB HANG ÉS REZGÉS ÁTADÁS
A fém rácsozatú födémrendszer, mint másodlagos merev támasz, kevesebb rezgést és hangot ad át, ezzel is emelve az épület komfortját és nyugalmát.

 

2.Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer

A ROCKWOOL eddig a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert. A díjazott ECOROCK FF homlokzati hőszigetelő rendszer minden összetevőjében a megszokott, magas minőséget képviseli. Az ECOROCK FF homlokzati rendszer használatával a fűtésszámlák érezhetően csökkennek, de ezen túlmenően kiváló tűzvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolat-színek széles választékát is biztosítják – bármilyen homlokzatról is legyen szó.

A ROCKWOOL ECOROCK FF rendszerrel könnyen megoldható a homlokzatok hőszigetelése, akár új építésű épületek, akár régebbi épületek felújítása esetén. Az ECOROCK FF hőszigetelő rendszer alapját a kőzetgyapot lemezek - FRONTROCK MAX E vagy FRONTROCK hőszigetelő termékek – jelentik, melyeket a kínálatban megtalálható további rendszerelemek egészítenek ki. A kínált szilikon és szilikát vakolatok széles palettája (közel 200 szín) pedig a legmagasabb igényeket is kielégíti.

 

3.PINOX termosztatikus szelep-fej

Az Oventrop GmbH & Co. KG (Olsberg) által, Németországban gyártott termék már többszörös design díjas exkluzív termék. Tervezője: Prof. Ulrich Hirsch D&I.

A már elnyert díjak:
Innovationspreis AIT 2013 Elnyert
Design Plus ISH Elnyert
CONIC Award 2013 Elnyert
German Design Award 2014 Special Mention Elnyert
iF Product Design 2014 Elnyert

A „pinox" fűtőtestek szabályozására szolgáló, segédenergia nélkül működő termosztát, amely a jelenlegi formatervezési irányzatoknak minden tekintetben megfelel.
A gyártásnál felhasznált poliamid és ABS műanyagok biztosítják az újrahasznosíthatóságot.
A termék tervezése során a kiváló műszaki jellemzők mellett, (folyadéktöltet, fagyvédelmi funkció) a megjelenés és a takarékos anyagfelhasználás jelentették a fő szempontokat.
A „pinox" termosztátot a hosszú élettartam, az egyszerű fel-, és leszerelhetőség, a jól tisztíthatóság, a könnyű kezelhetőség valamint a karbantartás-mentesség jellemzi.
A termék az Oventrop exkluzív kivitelű termosztatikus radiátorszelepein kívül más gyártók hasonló termékeivel is kompatibilis.
A funkcionalitásnak és a tökéletes formának köszönhetően a „pinox" jól mutat a fűtőtesten. A karos fogantyú ujjhegy-érintéssel teszi könnyűvé és precízzé a hőmérséklet beállítását. A ter-mosztát kiválóan kezelhető és a beállított érték jól leolvasható.
A „pinox" termosztát az Oventrop „E" sorozatú fűtőtestszelepeivel vagy a „Multiblock T/TF" csatlakozószerelvényével együtt alkalmazva esztétikailag különösen jól illeszkedik a modern kialakítású lakások formavilágához.

 

4.AB CLEAR biológiai szennyvíztisztító berendezés

Az ÖkoTech-Home Kft. által gyártott és forgalmazott A.B.Clear biológiai szennyvíztisztító-rendszerek mesterséges levegőztetéssel működnek, ami az öko-építészet nélkülözhetetlen berendezésévé válhat. A tartályban élő baktériumkultúra a berendezés kialakításának köszönhetően a lehető leghatékonyabban tisztítja meg a kommunális szennyvizet. A folyamat során tisztított víz és stabilizált iszap keletkezik.
A közelmúltban történt fejlesztésnek köszönhetően a keletkező iszap folyamatosan elkülönítésre kerül, és víztelenített formában az „iszapzsák"-ban tárolódik. Így sokkal könnyebben kezelhető, komposztálható, mint más hasonló berendezések esetén. A berendezésben maradó iszap közel állandó szintje miatt a szennyvíztisztító működése még stabilabb! A szippantás pedig feleslegessé válik!
Az A.B.Clear szennyvíztisztítók áramfogyasztása alacsony. A rendszeres iszapkiemelés nem igényel elektromos szivattyút, ez is a baktériumok részére oldott oxigént biztosító membrános levegőztető készülékkel valósul meg. A berendezések jól tűrik a jelentős terhelés-ingadozásokat is.
Az A.B.Clear biológiai szennyvíztisztító berendezések magyar fejlesztésű technológia alapján hazánkban készülnek, telepítésüket országszerte vállalják. Rendelkeznek CE-minősítéssel.

Magyarország legtöbb településén engedélyezik az egyedi szennyvíztisztító-rendszerek létesítését, az A.B.Clear típusú berendezéseket akár természetvédelmi területen is.

A hír forrása: Építinfó