Építőanyag gyártók

Gyakori keresések

Semmelrock webáruház

 

Porotherm tégla webáruház

 

Rockwool kőzetgyapot webshop

 

Barabás térkő webshop

 

LB-Knauf, Cemix webshop

 

Weber-Terranova webshop

 

Murexin webshop

Graffitimentes bevonat

2014-07-31 - A nyilvános tereken levő graffitik, falfirkák vagy falragaszok sok bosszúságot okoznak. A BASF Coatings vállalati üzletága kifejlesztette a RELEST® Powder PUR Anti-Sticker lakkot, mely tapadásgátló felületével megelőzi ezeket a szennyezéseket, és ezáltal csökkenti a tisztítási költségeket is. A lakkot speciálisan lámpaoszlopok és közlekedési jelzőlámpa oszlopok vagy akár áramelosztó dobozok befestésére fejlesztették ki.

„ A RELEST® Powder PUR Anti-Sticker enyhén érdes felülete révén anti-graffiti tulajdonságokkal rendelkezik. A falragasztok nem tapadnak meg olyan jól a felületen, ugyanakkor a graffitik könnyebben eltávolíthatóak róla“, magyarázza Miriam Belke, a BASF termékmenedzsere. A termék mindezeken felül még rendkívül magas időjárásállóságú, karcállóságú és kiemelkedő vegyszerállóságú is.

 

 

 

 

A werli székhelyű Eurocoatings GmbH felülettechnikai szolgáltató cég a vállalatok között elsőként alkalmazza sikeresen ezt a tapadásgátló lakkot.  „A porlakk lámpaoszlopokon történő alkalmazása kiváló védelmet nyújt nem csak a szennyeződések, hanem a korrózió ellen is” – nyilatkozta Klaus Merckx, a cég ügyvezetője.

A BASF a por állagú bevonati rendszereket RELEST® Powder márkanévvel forgalmazza. Ezek sokoldalúan használhatók – például berendezéseket és gépeket gyártó iparban, de kerítéseknél és homlokzatok építésénél is.